• Ingrediënten voor de vulling:
  • 900 gram verse roomkaas
  • 190 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade, grof gehakt
  • Ingrediënten bodem:
  • 200 gram volkorenbiscuits
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 150 gram boter, gesmolten

Hmm, chocolade wie is er niet gek op? Er moet gewoon een chocoladevariant zijn van elk gebak, zodat wij chocoladeliefhebbers niets zullen missen! Hieronder vind u het recept van de New York City Chocolate Cheese cake.

 

Verwarm de oven voor op 150 graden C./ gaststand 2

Bereiding voor de bodem:

 

  1. Breek de biscuits in stukken en maal ze samen met de cacao in een foodprocessor fijn.
  2. Giet langzaam de gesmolten boter in de draaiende machine. Druk het mengsel uit op de bodem van de springvorm en druk met de bal van je hand of de bolle kant van een lepel aan tot het een gladde, stevige bodem is geworden.
  3. Zet hem in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling.

 

 

 

Bereiding van de vulling:

 

  1. De verse roomkaas met suiker en vanille in de kom van een keukenmachine/ of elektrische handmixer) en klop op de laagste stand tot het een heel glad en dik mengsel is.
  2. Voeg terwijl de motor draait de eieren een voor een toe Schraap na het tweede en na het laatste ei nog de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de mengkom met een pannenlikker in de kom.
  3. Het moet een heel glad en romig mengsel worden U kunt de mixer tegen het einde van de bereiding sneller laten draaien om de vulling luchtiger en losser te maken maar klop niet te lang omdat hij dan kan gaan schiften.
  4. Doe de chocolade in een vuurvaste schaal en zet hem op een pan met net niet kokend water. Zorg dat het water de bodem van de schaap niet raakt.
  5.  Laat de chocolade smelten. Roer er een beetje roomkaasmengsel door om hem luchtiger te maken en voeg nog wat toe. Zo wordt de temperatuur van de chocolade en de roomkaas gelijk.
  6.  Meng geleidelijk alle roomkaasvulling door de chocolade tot hij glad en gelijkmatig vermengd is.
  7. Schep de vulling op de deegbodem.
  8. Zet de vorm in een braadslee en giet er zoveel heet water in dat het tot twee derde van de vorm komt.
  9. Bak de taart 40-50 minuten; controleer na 40 minuten of de vulling niet verbrandt. Bak hem niet te lang – de vulling moet in het midden nog zacht zijn.
  10.  Laat de taart kort in de vorm afkoelen en zet hem dan voor het aansnijden afgedekt met folie op een rooster een nacht in de koelkast