• Ingrediënten:
  • Voor de bodem
  • •100 gram koek ( tarwe biscuitjes )
  • •55 gram Amandel ( tot in poedervorm fijngemalen)
  • •Een eetlepel suiker
  • •50 gram roomboter ( gesmolten)
  • Ingrediënten voor het mengsel:
  • Het is erg belangrijk dat alle ingrediënten zich op kamertemperatuur bevinden voordat we het mengsel gaan bereiden!
  • •400 gram roomkaas ( ik heb labne peyniri van de Turkse supermarktgebruikt)
  • •100 ml slagroom
  • •100 gram suiker
  • •2 eieren
  • •Een halve theelepel vanille extract
  • •Fijn geraspte schil van 2 citroenen
  • •Een eetlepel citroensap ( verse uiteraard)
  • •150 gram vruchten om te versieren zoals; frambozen, zwartebessen, bramen etc.
  • •2 eetlepels poedersuiker

Een heerlijk Cheesecake recept! Leuk om te maken voor visite. Er komt geen snijwerk aan te pas omdat alles al per porsie verdeeld is in de cupcakevormpjes.

 

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven op 160 graden Celsius.
  2. Neem een muffin bakvorm voor 12 stuks en doe de muffin vormpjes erin en zet deze opzij
  3. Maal de koekjes zo fijn mogelijk en stop ze daarna in een plastic boterhamzakje en rol nog een keer met een deegroller erover heen om het optimale resultaat te krijgen.
  4. Meng de koek met de fijngemalen amandelen, suiker en gesmolten roomboter.
  5. Schep een volle eetlepel van de bodemmengsel in de muffinvormpjes en druk deze goed aan. Laat de bodem nu afkoelen en rusten in de koelkast.
  6. Neem een grote diepe kom en meng  de roomkaas, slagroom en suiker heel goed doorelkaar. Voeg de eieren, vanille extract, citroensap en rasp erbij en meng deze weer heel goed doorelkaar.
  7. Haal de muffinvormpjes uit de koelkast en schenk het mengsel eroverheen. Neem 3 stukjes fruit de bessen, bramen of wat anders en plaats ze op het mengsel ( ongeveer een ½ cm van elkaar verwijderd. Duw ze daarna met je vinger in het mengsel.
  8. Bak de mini cheescake in de voorverwarmde oven  van 160 graden Celsius ongeveer 25-30 minuten gaar.
  9. Haal de Cheesecakes na het bakken uit de oven en laat deze op kamertemperatuur komen en doe ze daarna in de koelkast ( minstens 4 uur om op te stijven). Nog lekkerder is natuurlijk als je het een nachtje laat rusten.
  10. Voor het serveren garneer je de mini cheesecakes met fruit en strooi je er poedersuiker overheen.

 

Eet smakelijk!

 

 

( Cheese cakes zijn 3 dagen houdbaar)