Melemen is een traditioneel eiergerecht dat gemaakt met restjes groenten. Het
mogelijk om alle groenten in te verwerken. Wat belangrijk is dat de basis altijd
ajuin is of paprika en tomaat, tomaat. Het is tevens ook mogelijk om aubergines
toe te voegen aan de melemen. Wat ook mogelijk is om de aubergines eerst kort te
frituren, dat geeft namelijk een andere smaak dan standaard rauwe aubergines.

 

Melemen wordt meestal gemaakt door Turkse studenten, dit wegens dat het goedkoop en makkelijk te maken is

 

Wat heb je nodig ?

  • 2 x uien
  • 2 x zoete groene pepers
  • 3 x tomaten
  • 3 x eieren
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie
  • margarine

 

Hoe maak je het ?

  • Snij de ui in kleine stukjes en bak deze glanzend
    in een grote pan.
  • Daarna snij je de pepers klein en verwijder je
    de pitjes als die er zijn. Doe die bij de ui in de pan.
  • Verwijder het vel van de tomaten en snij de
    tomaten in kleine blokjes en dat kan ook in de pan.
  • Doe wat zout naar smaak bij je groente. Meng
    alles goed door elkaar en doe de deksel op je pan en het vuur laag.
  • Laat het zo voor ongeveer 10 minuten.
  • Doe de eieren in een kom en roer met een vork de
    eieren en dat kan daarna in je pan.
  • Strooi er peper over heen en laat je omelet gaar
    worden.