Vandaag zijn we begonnen met het vasten. We starten met een simpele, lichte menu dat makkelijk te bereiden is. Voor werkende vrouwen/mannen en om gewoon eventjes in de komen.

Olijvensalade

Benodigdheden:

100 gram groene olijven
1 groot teentje knoflook
een scheutje olijfolie
een druppeltje azijn
feta kaas een plak in blokjes gesneden
een halve rode paprika
Paar takjes peterselie gewassen en fijn gesneden.

Voeg een scheutje olijfolie in een kom, met een geperst teentje knoflook en een druppeltje azijn. Voeg de olijven, paprika en peterselie toe. Een beetje mengen en mooi serveren op een schaal met de fetakaas op de top.

Bezelyeli Pilav Rijst met doperwtjes

2 a 3 personen

Benodigdheden:

1 waterglasRijst ( Ik gebruik het merk Baldo of Tosya)
Een halve Bouillonblok of een waterglas verse bouillon.
een handjevol doperwtjes
roomboter ongeveer een eetlepel
bertolli boter 1/4 van een eetlepel
een druppeltje olie
zout naar smaak
Druppeltje citroen

Voorbereiding:

Maak het rijst schoon en laat deze 10 minuten in heet water wachten met zout en een druppeltje citroen. Was de rijst goed met lauw water en laat deze goed uitlekken.
Smelt al het boter en drupje olie in de pan en bak de rijst circa 6 minuten op laagvuur ( regelmatig roeren). Voeg het bouillon en de doperwtjes toe
( of het water met een halve bouillonnlok, LET OP: het water steekt ongeveer een centimeter boven de rijst uit), voeg zout naar smaak toe en zet het vuur hoog.
Zodra het water begint te koken roer je het rijst nog 1 keer om en zet je het vuur weer op laag en de pan op de deksel. Laat de rijst 10 minuten koken
( als het van het merk tosya is), het merk baldo doet er wat langer over 14 a 16 minuten. Zet het vuur uit en bedek het rijst met krant of nog beter keukenpapier
en zet de deksel weer terug op de pan en laat het rijst circa 10 minuten rusten voordat je deze serveert.

Sebzeli tavukparçalari Kippenreepjes met groente

Voor 2 a 3 personen

Benodigdheden:

1 hele kipfile gewassen in zoutwater met azijn en in lange dunnen repen gesneden.
1 pak peultjes van 100 gram
4 blaadjes chinese kool gewassen en grof gescheurd
100 gram tauge gewassen
1 grote rode ui gewassen en grof gesneden
Een rode paprika gewassen en fijngesneden
Zout,peper, knoflookzout, kerrie, nootmuskaat, rodepaprikapoeder
Een paar eetlepels geurige wokolie en een paar eetlepels zonnebloem olie

Voorbereiding:
Voeg de kruiden in een kom en meng deze met een scheutje olie goed door elkaar, voeg de kippenreepjes toe en laat deze 10 minuten rusten.
Was en snij alle groente ( behalve de tauge). Voeg de wokolie en gewone olie in een roerbakpan en bak de kip hier binnen 10 minuten goed bruin in,
voeg na 10 minuten bakken nog ongeveer 6 minuten de groente mee ( niet te lang anders wordt het prut).