Hou je van dadels en noten? Dan is dit het recept voor jou! Gemakkelijk voor te bereiden, gezond en ook nog eens lekker.

 

Dadel-walnotencake

 

•3 waterglas zelfrijzend bakmeel of cakemeel

•125 gram roomboter ( op kamertemperatuur)

•1 waterglas bruine basterdsuiker

•2 eieren ( op kamertemperatuur)

•3 dl melk

•1 waterglas walnoten gehakt ( mijn voorkeur is grof gehakt voor een stevige bite)

•1 1/2  waterglas dadels ( fijngesneden)

•1 tl kaneel ( ik doe een halve tl, omdat ik niet zo dol ben op kaneel)

 

Voorbereiding:

 

1  Mix de boter met suiker en voeg daarna de eieren erbij.

2 Voeg nu het bloem en melk erdoor. Doe dit om en om en niet in te grote hoeveelheden tegelijk en xix deze enkele minuten. Klop het niet te luchtig!

3  Noten en dadels door beslag  voorzichtige spatelen, kaneel erdoor.

4  Smeer je bakvorm in met roomboter en strooi wat meel erin. Klop deze uit ( dit zorgt ervoor dat de cake niet blijft vastkleven). Voeg het deeg in de bakvorm.

5  Oven voorverwarmen op 160, 60 minuten. Je kunt met een sateprikker in de cake prikken, komt deze er schoon uit dan betekend dat de cake klaar is.

6 Haal de cake uit de oven en laat deze een uur afkoelen, haal het uit de vorm en bestuif het met  poedersuiker.

 

 

Vergeet je Turkse glas thee niet te zetten!