Sucuk is Turkse knoflookworst en is te koop in alle Turkse supermarkten. Tegenwoordig verkoopt Dekamarkt het ook.  Het wordt vaak met ontbijt genuttigd door de Turkse bevolking.  Sucuk met eieren is ideaal voor een simpele avondmaal of juist voor een uitgebreide ochtendmaal. Eén ding is zeker het is heerlijk!

 

 Benodigdheden:

 

  • 8 eieren
  • 200 sucuk ( 2 sucuk hompjes)
  • 2 eetlepels roomboter
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereiden:

Trek het vel van de sucukworst eraf. Snij de sucuk in 1.5 cm plakken en smelt de roomboter in de pan. Voeg de worstschijven in de pan en aan beide zijden even kort aanbraden  op laag vuur ( 30 seconden per kant). Eieren over de worst doen en met de deksel op de
pan de eieren laten verharden. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Lekker met een flink stuk verse Pide!

 

 

 

Tip:  Poets je tandenna het eten van sucuk en kauw op verse peterselie om de knoflookgeur te laten verdwijnen. Eet smakelijk!