Het recept van aardappel köfte lijkt op het recept linzen duimpjes, het  verschil is dat de linzen worden vervangen. door aardappels.

 

Benodigdheden:

 

  • Een halve kilo kruimige aardappelen, gekookt en geraspt.
  • 200 gram köftelik bulgur ( ik gebruik het merk DURU) te koop in elke Turkse supermarkt.
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1 bosje bos uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Een volle eetlepel Turkse Tomaten puree ( ik gebruik het merk AFKA)
  • Een dessertlepel  Turkse hete Tomaten puree ( Ik gebruik het merk Öncü)
  • 1 dessertlepel chilivlokken
  • 1 theelepel komijn ( liefst vers)
  • Zout na smaak toevoegen
  • Verse gemalen peper (zwart) na smaak toevoegen
  • 90 ml olijfolie

 

 

Voorbereiding:

 

–  Voeg 200 gram ince bulgur in een kom en schenk er kokend  water overheen ( het moet de
bulgur net bedekken) en laat het 15 minuten rusten met een deksel op de kom.

–  Rasp de gekookte aardappelen.

– Was de bosuitjes  en verse peterselie en snij deze in fijne stukjes.

– Roer de bulgur om en voeg de geraspte aardappelen toe.

–  Bak met olijf olie beide Tomatenpuree aan ( mag nog een extra fijngesneden uitje door) en voeg deze ook toe in de kom.

–  Voeg nu alle kruiden toe en begin met kneden. Voeg als laatst de bosuitjes en peterselie toe en kneed nog 2 minuten door en knijp van de aardappel köfte’s  fijne duimpjes.

 

 

 

Tip:  Lekker op een blaadje sla en voor de liefhebbers  pittige sambal badjak om de aardappel köfte’s in te dompelen.