• Ingrediënten:
  • 10 vastkokende aardappelen
  • 1 bos lente/bos uitjes ( gewassen en in fijne stukken gesneden)
  • Een half bosje Peterselie ( gewassen en in fijne stukken gesneden)
  • Een Kwart krop sla in hele fijne stukjes gesneden ( Eerst wassen in water, zout en azijn)
  • Een Halve komkommer ( gewassen
  • Blik mais ( 150 gram) Gewassen in water
  • Scheutje olijfolie naar smaak
  • Sla olie naar smaak
  • Sap van 1 citroen
  • Rode peper, Sumak en zout naar smaak

Aardappelsalade, talloze mogelijkheden om deze te bereiden.  Dit is aardappelsalade op zijn Çagla’s

 

Bereiden:

 

  1. Neem een grote pan en vul deze met water en voeg de aardappelen met schil toe en laat het koken ( Met schil gaan de vitamine niet verloren).
  2. Laat ze circa 20 minuten koken en voel d.m.v. een vork of ze zacht zijn, laat ze niet te lang doorkoken anders heb je prut.
  3. Laat de aardappelen uitlekken in een zeef en spoel het met koud water en laat de aardappelen koelen.

 

Bereid in de tussentijd de groente voor.

Was de Sla in water, zout en azijn ( Op deze manier dood je alle bacteriën). Snijd de sla in hele fijne stukjes

Was de Bos/lente uitjes en peterselie en snijd ze in fijne stukken

Was de komkommer en snijd deze in fijne blokjes

Was en zeef de Mais

Trek de schil van de aardappelen en snij ze in blokjes en doe ze in een diepe kom

Neem een kom en bereid de dressing voor.  Voeg een scheutje olijfolie, slaolie, roder peper, sap van 1 citroen, sumak en zout.

Voeg alle groente toe aan de aardappelen en breng ze op smaak door de dressing erin te schenken.

 

Tip:  Zelfde dag nuttigen, niet in de koelkast plaatsen want dan verliest de salade haar smaak.