Een Traditioneel Turks gerecht wat vrij vertaald  Ali the Gentleman heet. Dit gerecht is vernoemd naar Ali die in de periode van de Osmaanse tijd het gerecht heeft verzonnen en de reden waarom het Ali Nazik ( Ali the Gentlemen) heet is omdat Ali dit gerecht zo fijn/zo zacht vol liefde heeft gesneden.

 

 

Ingrediënten

• 400 gram gehakt
• 2 grote aubergines 0,5 liter Bulgaarse (Turkse) yoghurt
• 2 teentjes knoflook
• oregano
• gedroogde rode pepper

 

Prik met een vork gaatjes in de aubergines. Doe ze in de oven (220ºC) en laat ze daarin ruin een half uur poffen totdat ze zacht en verschrompeld zijn. Bak intussen het gehakt rul met de kruiden en meng de yoghurt met geperste knoflook Haal de aubergines uit de overn, schil ze, laat ze afkoelen en pureer het binnenste. Vul een bord eerst met een bedje van de auberginepuree, daarna met een laag yoghurt en daar bovenop een laag gehakt.

 

Tipje: Overheerlijk met een stuk Turks brood!