Bij ons in de familie zijn ze dol op zoetigheden waar appel
in zit. Dit is een snel, makkelijk en heel belangrijk een lekker recept!

 

 

Ingrediënten:

 

  • Drie appels ( ik neem zelf altijd gele van golden delicious).
  • Een halve theelepel kaneelpoeder
  • Een handje vol gemalen walnoten
  • Twee eetlepels suiker
  • Een pak roomboterbladerdeeg van Koopmans
  • Een dessertlepel abrikozenjam
  • Eigeel om het bladerdeeg te bestrijken

 

Voorbereiding:

Appelvulling:

-Schil de appels en rasp deze in een kom.

-Voeg de kaneelpoeder, suiker en abrikozenjam toe en roer het mengsel goed.

-Vul de bladerdeeg met het mengel en sluit deze. Gebruik een vorkje om het netjes te sluiten.

-Bestrijk de appelflap met eigeel en strooi er suiker overheen

-20-25 bakken op 180/190 graden in de oven

 

Tip: Lauw warm zijn ze op z’n lekkerst met een heerlijk kopje thee!  Makkelijk te  bereiden dessert voor op de feestdagen!