Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Turkishcuisin’s appel

 

Bij ons in de familie zijn ze dol op zoetigheden waar appel
in zit. Dit is een snel, makkelijk en heel belangrijk een lekker recept!

 

 

Ingrediënten:

 

  • Drie appels ( ik neem zelf altijd gele van golden delicious).
  • Een halve theelepel kaneelpoeder
  • Een handje vol gemalen walnoten
  • Twee eetlepels suiker
  • Een pak roomboterbladerdeeg van Koopmans
  • Een dessertlepel abrikozenjam
  • Eigeel om het bladerdeeg te bestrijken

 

Voorbereiding:

Appelvulling:

-Schil de appels en rasp deze in een kom.

-Voeg de kaneelpoeder, suiker en abrikozenjam toe en roer het mengsel goed.

-Vul de bladerdeeg met het mengel en sluit deze. Gebruik een vorkje om het netjes te sluiten.

-Bestrijk de appelflap met eigeel en strooi er suiker overheen

-20-25 bakken op 180/190 graden in de oven

 

Tip: Lauw warm zijn ze op z’n lekkerst met een heerlijk kopje thee!  Makkelijk te  bereiden dessert voor op de feestdagen!

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.