Een heerlijk recept en goed te combineren met rijst. Bereidingstijd is meer dan 1 uur.

 

Ingrediënten:

  • 3 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 waterglas geraspte kaas ( ik gebruik belegen)
  • Zonnebloem olie
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui gepeld en geraspt
  • 2 teentjes knoflook gepeld en geperst
  • 2 a 3 eetlepels paneermeel
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Komijn  ( kimyon)
  • Tijm  ( kekik)
  • Rode paprikapoeder

 

  • 1 Turkse theeglas met tomatenpuree
  • 1 Turkse theeglas met water
  • Zout en Peper

 

 

Bereiden van de Auberginekebab met köfte

Neem een diepe kom. Voeg daar de gehakt, uien, knoflook, paneermeel, zout, peper, komijn, tijm en rode paprikapoeder toe kneed dit goed door elkaar.  Bedek het met plasticfolie en laat het 45 minuten rusten in de koelkast.

Schil de aubergines  met een aardappelmesje op de manier dat je wel een schil ziet en geen schil ziet ( de aubergine wordt een zebra). En snij de aubergines in horizontale stukken kleine rondjes. Laat de aubergines 30 minuten in water met zout en citroensap rusten.

Zeef de auberginestukken en dep deze goed droog. Bak ze in zonnebloemolie.

Haal de köfte uit de koelkast en maak er balletjes ten grootte van de aubergineplakken. Druk deze plat en leg het op een schaal. Herhaal dit totdat je geen köfte meer over hebt. Bak nu de köfte in zonnebloemolie aan ( ongeveer 2.5 a 3 minuten per kant op middenlaagvuur)

Snijd de tomaten net als de aubergine in ronde stukken.

Neem een grote ovenschaal. Plaats eerst de aubergines erin, dan de ronde tomatenplakken en vervolgens de kofte. Bestrooi de köfte met geraspte kaas. Herhaal dit totdat je geen ingrediënten over heb.

 

 

Eetsmakelijk!