• 4 aubergines
  • Peper (vers)
  • peterselie
  • zout
  • 5 el olijfolie
  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken tomaatblokjes 400 gram
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl tijm
  • 4 vleestomaten, ontveld en uitgelekt, in schijven
  • 4 groene puntpaprika’s

 

 

Musakka is een voormalig Ottomaans gerecht en gemaakt door de volk. Musakka betekent waterig in Ottomaans Turks als en wordt gekookt met veel water.

En zo maakt u het ..
U snijdt de aubergines in plakken snijden en met zout bestrooien en na 30 min goed afspoelen en droogdeppen.

Ondertussen in koekenpan 2 el olijfolie verhitten en aubergineplakken al omscheppend 5 min. bakken. Mocht het nodig zijn  voegt u extra olijfolie, vervolgensop de keukenpapier laten uitlekken.

De Saus:
1 el olijfolie verhitten, ui en uitgeperste knoflook op middel – matig vuur 15 min. bakken. Vervolgens de gehakt toevoegen en rul bakken. Voeg de tomaatblokjes, zout, zwarte peper,  kaneel en tijm toevoegen en vergeet de peterselie niet
Zo  laten inkoken tot een dikke saus

Zet de oven op 180°C en deze wel eerst voorwarmen. Leg de plakken aubergine in ovenschaal. U doet de saus over aubergines scheppen en daarop legt u de schijven tomaat & paprika’s. 1 el olijfolie erover sprenkelen en u laat het zo 20 minuten bakken