Ingrediënten:

125 gram roomboter

1.5 waterglas suiker

2 verse eieren

2.5 waterglas met meel

1 zakje bakpoeder

1 zakje vanillepoeder

2 rijpe bananen

1 waterglas grofgemalen walnoten

Een halve Turkse theeglas melk

1 eetlepel citroensap

Poedersuiker

 

Bereiding:

1. Warm de melk op in de magnetron of in een pan en doe de citroensap erbij laat het 15 minuten rusten

.2. Pel de bananen en prak ze in een kom fijn dmv een vork .

3. Neem een diepe kom en doe de eieren, suiker, vanillepoeder en roomboter erin en mix deze goed doorelkaar.

4. Doe nu de Melk citroensap mix erbij en meng deze ook nog even goed door elkaar.

5  Mix de meel en bakpoeder in een aparte kom door elkaar en voeg deze toe aan het mengsel.

6. Goed doorelkaar roeren en schenk het in een cakevorm.

7. Bak de cake circa 45 minuten op 180 graden Celsius.

8. Controleer dmv een sateprikker/tandenstoker of de cake gaar is.

9 Garneer de cake met poedersuiker!

 

Eetsmakelijk!