De börek gevuld met gehakt of kaas kennen jullie waarschijnlijk al maar de börek gevuld met kip in beschámelsaus klinkt denk ik nog nieuw in de oren.  Tijd om kennis te maken met dit heerlijke recept!

 

Benodigdheden:

 

*             1 kipfilet of 2 kippenbouten

*             1.5 eetlepel roomboter

*             3  eetlepels meel

*             1 waterglas melk

*             2 yufka (te koop in de Turkse supermarkten)

*             Zout en peper naar smaak

*             Voor op de börek  paneermeel

*             1 Turkse theeglas  melk en een halve Turkse theeglas met zonnebloemolie mixen ( wordt   gebruikt om de yufka mee te bevochtigen)

 

Voorbereiding:

1      Was de kipfilet in azijn en zout en kook de kip gaar in een pan met water en wat zout.  ( 25-30 minuten)

2     Pluk lange sliertjes van de kip, voeg wat zout en peper naar smaak toe en zet deze apart in een kom.

3     Smelt de roomboter in een pan en voeg de meel toe en bak deze enkele minuten op laag vuur. Voeg beetje bij beetje melk toe en blijf roeren ( anders krijg je klontjes). Na enkele minuten zie je dat het  mengsel wat dikker wordt en weet je dat  je bechámelsaus klaar is.

4     Voeg de beschámelsaus toe aan de kippenslierten en roer deze goed door elkaar. Je mengsels voor de börek is nu klaar.

5      Bestrijk beide yufka’s met het olie/melk mengsel

6      Snijd de yufka’s in 12 gelijke stukken en vul deze rijk met het kipmengsel. Rol de yukfa als een loempia dicht en bestrijk het met het overgebleven olie/melk mengsel en rol het door het paneermeel.

7      Doe de börek op een bakplaat met bakpapier in een voorverwarmde oven van 180-200 graden en bak deze 25-30 minuten ( totdat ze een mooie bruine laag hebben).

 

Lekker met  een kommetje soep of een frisse salade!