De Peynirli Borek (Borek met witte kaas) is meestal te  koop bij de Turkse bakkers en is tevens gemakkelijk te maken. Voor dit simpele hartige taartje heb je yufka nodig.  De ¨yufka¨ meestal alleen verkrijgbaar in de Turkse winkels. In de Turkse keuken wordt het vaak gebruikt en is daarom onmisbaar. Voor deze borek gebruiken we ¨Sac yufka¨. Hierin zitten er in 1 pakket 3 ronde yufkas.  zie hieronder de afbeelding

 

 

Wat heb je nodig ?

  • 3 x yufka
  • 2 x glazen melk
  • 2 x eieren
  • 3 x eetlepels yoghurt
  • 100gr. gesmolten roomboter
  • 1 x bakje witte kaas
  • 1 x peterselie
  • 1 x eetlepel zonnebloemolie
    en natuurlijk geraspte kaas

Bereiding:

  • Haal het filodeeg (yufka) uit het pakje en laat het luchten voor ongeveer 5 minuten,
  • Verhit de oven op 180 graden
  • Scheur het deeg kapot met je handen in stukjes,
  • Prak de kaas met een vork,
  • Doe eieren, melk, kaas, gesmolten roomboter en yogurt in een grote kom en roer  de massa,
  • Smeer een grote ovenschaal in met zonnebloemolie,
  • Doe de stukjes yufka in de massa en laat het intrekken,
  • Haal ze daaruit en leg ze een voor een in de schaal,
  • Als je klaar met 1,5 yufka, strooi dan de peterselie op de vochtige stukjes yufka,
  • Blijf yufka stukjes toevoegen tot ze op zijn,
  • Giet de overgebleven boreksaus in de schaal,
  • Strooi geraspte kaas op de borek om het af te maken,
  • Bak de borek in de oven op 180C voor ongeveer 40 minuten.