Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

Borek met witte kaas (Peynirli Borek)

De Peynirli Borek (Borek met witte kaas) is meestal te  koop bij de Turkse bakkers en is tevens gemakkelijk te maken. Voor dit simpele hartige taartje heb je yufka nodig.  De ¨yufka¨ meestal alleen verkrijgbaar in de Turkse winkels. In de Turkse keuken wordt het vaak gebruikt en is daarom onmisbaar. Voor deze borek gebruiken we ¨Sac yufka¨. Hierin zitten er in 1 pakket 3 ronde yufkas.  zie hieronder de afbeelding

 

 

Wat heb je nodig ?

  • 3 x yufka
  • 2 x glazen melk
  • 2 x eieren
  • 3 x eetlepels yoghurt
  • 100gr. gesmolten roomboter
  • 1 x bakje witte kaas
  • 1 x peterselie
  • 1 x eetlepel zonnebloemolie
    en natuurlijk geraspte kaas

Bereiding:

  • Haal het filodeeg (yufka) uit het pakje en laat het luchten voor ongeveer 5 minuten,
  • Verhit de oven op 180 graden
  • Scheur het deeg kapot met je handen in stukjes,
  • Prak de kaas met een vork,
  • Doe eieren, melk, kaas, gesmolten roomboter en yogurt in een grote kom en roer  de massa,
  • Smeer een grote ovenschaal in met zonnebloemolie,
  • Doe de stukjes yufka in de massa en laat het intrekken,
  • Haal ze daaruit en leg ze een voor een in de schaal,
  • Als je klaar met 1,5 yufka, strooi dan de peterselie op de vochtige stukjes yufka,
  • Blijf yufka stukjes toevoegen tot ze op zijn,
  • Giet de overgebleven boreksaus in de schaal,
  • Strooi geraspte kaas op de borek om het af te maken,
  • Bak de borek in de oven op 180C voor ongeveer 40 minuten.

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.