Gemakkelijk te bereiden börek en klaar binnen 20-23 minuten. Ideaal wanneer je onverwachts visite krijgt! Hieronder volgt het recept voor 10 stuks bladerdeeg. Hieronder volgt het recept waar ik precies uit leg hoe je twee verschillende soorten börek in een zeer korte tijd kunt bereiden. Veel succes met het maken en ik hoor graag of het heeft gesmaakt!

 

Links Börek met kaas en recht börek met aardappel.

 

Benodigdheden:

  • 1 pak roomboterbladerdeeg  10 stuks ( ik koop van het merk Koopmans)
  • 1 eidooier ( geel)
  • Sesam en/of maanzaad

 

Vulling met kaas:

  • Een half blokje feta kaas
  • Een half blokje Bulgaarse kaas
  • Twee plakjes belegen kaas
  • Ei wit
  • Zwarte peper

Het mogen ook andere kaas soorten zijn. Je kunt voor eventuele variatie ook fijngesneden peterselie toevoegen.

 

Bereiding:

1.Neem een kom en plet de kazen met een vork. ( Snijd de Hollandse kaas in kleine stukjes)

2. Voeg het overgebleven eiwit doe en meng het door de kaas.

3. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.

4. Vulling is klaar.

 

Vulling met aardappel:

  • 2 gekookte aardappels
  • Klein blokje roomboter
  • 1 ui gepeld en in blokjes gesneden
  • Komijn, zout en peper naar smaak.

 

Bereiding:

Kook de aardappelen met schil. Vel de aardappelen, Snijd ze in kleine blokken en laat deze afkoelen.

Smelt roomboter in de pan en bak de uien glazig. Voeg de aardappels in de pan en bak deze circa 5 minuten mee en pureer ze.

Voeg zout, peper en komijn toe naar smaak en de vulling is klaar

 

Bereiding van de Börek met kaas.

 

  1. Verwarm je oven op 180 graden C.
  2. Neem een ovenschaal met bakpapier.
  3. Vul de vierkante bladerdeegplakjes met kaas.
  4. Vouw het dubbel en sluit de bladerdeegplakjes met behulp van een vork.
  5. Smeer wat eigeel over de börek en bestrooi het met maanzaad.
  6. Circa 20-22 minuten in de oven

 

Bereiding van de Börek met aardappel

 

  1. Verwarm je oven op 180 graden C.
  2. Neem een ovenschaal met bakpappier
  3. Besmeer de vierkante bladerdeegplakje volledig met het aardappelmengsel en rol het op.
  4. Smeer wat eigeel over de börek en bestrooi het met sesam.
  5. Circa 20-22 minuten in de oven.

 

 

 

 

Lekker met een salade!