• • ¾ waterglas met meel
  • • 2 dessertlepels rode chilivlokken
  • • Zeezout naar smaak
  • • 8 Kippenbouten ( Drumsticks)
  • • ¾ waterglas met zonnebloem of olijfolie
  • • ¾ waterglas met ketjap
  • • Een eetlepel gesmolten roomboter
  • • 1 a 2 eetlepels ( tabasco, sambal badjak of chili saus). Ik gebruik Sambal Badjak. •

Lekkere pittige drumsticks, makkelijk om te bereiden. Wanneer je het eenmaal heb geproefd wil je niet anders meer!

 

 

Bereiden:
Was de kippenbouten in een kom met water, azijn en zout. Spoel het daarna goed af. Meng het meel samen met het zout en rode chilivlokken en leg het verspreid op een groot bord en rol de kippenbouten er doorheen. Doe de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten redelijk gaar. En stop de kippenbouten daarna nog 20 minuten in de oven op 160 graden Celsius. Meng de Ketjap, roomboter en hete saus en doop de kippenbouten erin.
Eet smakelijk