• 1 ui
  • 275 gr Turkse bulgur
  • 2 tomaten
  • Halve komkommer
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetl citroensap
  • 1 eetl olijfolie
  • snufje zout
  • Halve bos peterselie
  • 1 gegrilde paprika uit po

In Turkije word de bulgursalade vaak gegeten op een blaadje sla,

 

Hoe maak je het.

Je snijd de verse tomaten en komkommer in kleine blokjes, laat de Turkse bulgur iets afkoelen voor 15 minuten. Roer de olijfolie en tomatenpuree er door totdat de  Turkse bulgur een egale kleur heeft gekregen. Vervolgens ga je de ui heel fijn snijden en voeg deze toe en voeg citroensap en een klein beetje zout toe. Hak de peterselie zeer grof en roer de tomaat en  komkommer er doorheen. Pak dan de gegrilde paprika en maal deze ook fijn, gebruik hierbij een keukenmachine en meng door de salade goed door.

Als laatste maar ook belangrijk laat de bulgursalade een halve in de koelkast laten staan om te laten afkoelen, zo trekken alle smaken goed door elkaar,

 

Eet smakelijk!