• Ingrediënten:
  • 1 courgette gewassen en geraspt ( gewoon met schil)
  • Een paar eetlepels olie voor in de pan
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje zout
  • Yoghurt ( Ik haal Griekse Yoghurt van de Lid die is heerlijk romig)
  • Halve theelepel rode paprikapoeder.

Bereiding:

 

  1. Verwarm de koekenpan met wat olie en bak de geraspte courgette 13-15 minuten regelmatig omkeren.
  2. Laat de gebakken courgette afkoelen en bereid de Yoghurtsaus voor.
  3. Neem een diepe kom rasp 1 teentje knoflook, doe er een snufje zout bij en schep 4-5 eetlepels met Yoghurt in de kom goed door elkaar mengen. Proef of het op smaak is.
  4. Bewaar 1 eetlepel courgette apart. En schep de rest in de kom en roer deze door de yoghurt.
  5. Schep de Courgette Cacik in een mooie kom en schep de eetlepel courgette in het midden. Strooi wat rode paprikapoeder in de koekenpan en meng het met de overgebleven olie en garneer het over de Courgette Cacik.
  6. Lekker geroosterd brood of gewoon als bij gerecht!