Dit recept vergt ontzettend veel tijd en ik raad je ook aan om dit een avond van te voren voor te bereiden maar de smaak is optimaal.

 

Benodigdheden

  • 2 stukken kipfilets
  • 1 zak walnoten ( van de Lidl of Aldi) of 1 kilo verse walnoten ( is nog beter)
  • 1 pot Zaanse mayonaise ( met groene deksel)
  • Zout
  • Witte peper.

 

Voorbereiding:

  • 1. Kook de kipfilet
  • 2. Maal de walnoten grof of fijn ( naar eigen smaak)
  • 3 Haal het kipfilets uit het water en maak hele dunne sliertjes van de kipfilet ( handmatig) sliertjes die je trekt moet net zo dun als 1 haar.  Deze kost veel tijd en geduld
  • 3 Doe de kipCerkez tavugu a la Chunky

 

 

En hoe maak je het ?

1. Kook de kipfile

2. Pureer de walnoten met zo een stampertje ( ik weet niet meer hoe het heet) tot de vet van de walnoot eruit komt.

3 Haal het kipfilet uit het water en maak hele dunne
sliertjes van de kipfilet ( handmatig) sliertjes die je trekt moet net zo dun
als 1 haar zijn bij wijze van spreken.

3 Doe de kipfilet sliertjes, zout en witte peper en mayonaise in de kom voeg als laatst de walnoten toe mixen en klaar.

4 Eventueel wat olie en paprikapoeder mixen en als sier eroverheen druppelen  ( voor een mooie
kleur)