Wie een zoetekauw is, is bij dit recept aan het juiste adres.!

 

Ingrediënten:

Voor de vulling

 

900 gram verse Roomkaas

190 fijne kristalsuiker

1 theelepel vanille-extract

4 verse eieren

 

 

Voor de bodem

 

140 gram bloem (gezeefd)

¼ theelepel bakpoeder

50 gramfijne kristalsuiker

50 gram roomboter

1 eidooier

 

 

Bereiding:

 

Neem een Springvorm van 23 cm, ingevet en de bodem bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven op 150 graden Celsius/ Gas stand 2/

 

 

Voor de bodem:

 

Doe de bloem, bakpoeder, suiker en boter in de kom van een keukenmachine met het kunststof deeg mes of gebruik een elektrische handmixer en klop het mengsel tot een  zanderig deeg

Doe de eidooier erbij en meng weer, het mengsel zal nog steeds zanderig zijn, maar wel wat vochtiger.

Neem het deeg en druk het uit op de bodem van de deeg vorm door middel van je hand of de bolle kant van een lepel. Totdat het een stevige bodem is.

Bak de bodem in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. De zanderige structuur moet nu een samenhangende deegbodem zijn.  Haal deze na 20-25 minuten uit de oven en laat het afkoelen.

 

 

Vulling Cheesecake:

Doe de verse roomkaas met suiker en vanille in de kom van een keukenmachine met het kunststof deeg mes ( of gebruik een elektrische handmixer) en klop op de laagste stand het tot een heel glad en dik mengsel. Voeg terwijl de motor draait de eieren een voor een toe.

Schraap na de tweede en na het laatste ei de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand van de kom met een likkepot.

Het moet een heel glad en romig mengsel worden.  Je kunt de mixer tegen het einde van de bereiding sneller laten draaien om de vulling luchtiger en losser te maken, maar let op!! Klop niet te lang omdat het mengsel dan kan gaan schiften.

Schep de vulling op de koude deegbodem. Zet de vorm in een braadslee en giet er zoveel heet water in dat het tot twee derde van de vorm komt.

Bak de taart 30-40 minuten tot de vulling goudbruin is, maar in het midden nog trilt als u de vorm beweegt.

Bak het niet te lang. Laat de taart kort in de vorm afkoelen, dek het af met plasticfolie en zet hem voor het aansnijden op een rooster een nacht in de koelkast.

 

Versiering voor op de taart

 

De Cheesecake is nu al heerlijk, maar het oog wilt ook wat daarom vind ik het altijd leuk om de taarten te versieren.  Je mag alles bedenken wat je wilt, niks is te gek.

 

Ik heb gekozen voor gesmolten pure chocolade ( au bain-marie ).Deze over de koude Cheesecake gegoten voor het serveren en versiert met verse Frambozen en voor de kleur een paar blaadjes verse munt opgezet.

 

 

Lekker met een kopje thee!