Het ideale recept voor zwangere vrouwen die geen rauw vlees mogen eten tijdens hun zwangerschap maar wel trek hebben in Çigköfte, een goede vervanging voor de  vegetariërs die geen vlees lusten en natuurlijk een goed recept om  gewoon eens een  keer een ander variant uit te proberen.

 

Benodigdheden:

 

  • 2 kopjes bulgur ( gebroken tarwe, te koop in elke Turkse supermarkt)
  • 3 eetlepels Turkse Tomaten puree
  • 3 uien, gepeld en fijngesneden
  • 3 eieren
  • 5  a 6 eetlepels olijfolie
  • Een half bosje verse peterselie fijngesneden
  • Een bosje bos uien fijngesneden
  • 1 citroen in plakjes gesneden
  • Citroensap ( geperst van twee citroenen)
  • 1 kop lauw water
  • Zout en peper
  • Hou je van extra pittig? Voeg dan een dessertlepel chilivlokken toe.

 

Bereiding:

1 Was de bulgur en doe het in een ruime aluminium schaal Voeg de Turkse tomaten puree en de fijngesneden uien toe en begin te kneden. Voeg nu het lauw water toe en blijf kneden totdat de Bulgur gaar is ( 15minuten)

2 Mix de eieren in een aparte kom goed door elkaar. Bak de eieren in een koekenpan met olijfolie blijf roeren. Voeg de gebakken eieren toe aan het mengsel en kneed het tot één. Voeg nu het citroensap, zout, peper, bos uien, peterselie toe en kneed nog circa 15 minuten.

3 Knijp duimpjes van het mengsel en serveer met citroenschijfjes op een schaal.

 

 

Vergeet een glas ijskoude Ayran er niet bij te serveren!