• 4 Coquilles
  • 50 gram boter
  • 125 gram Zure Room
  • 15 ml Sojasaus
  • Bieslook ( Garnituur)

Je hoort en leest steeds vaker recepten met Coquilles.  Dit recept heb ik wederom van onze Viskoning meegekregen.  Coquilles met room en sojasaus.

Bereiding:

 

  1. Bak de Coquilles ongeveer 2 minuten in boter ( bewaar een eetlepel voor de saus).  Bak ze allemaal tegelijkertijd zodat je meer vocht hebt.
  2. Na twee minuten leg je de coquilles in een aparte schaal.
  3. Doe bij de overgebleven vocht een eetlepel  boter bij en voeg daarna zure room erbij. Blijf roeren met een houten lepel ongeveer 1,5 minuut lang en schenk daarna 15 ml sojasaus kikkoman erbij en roer nog 1 minuut door zodat het inkookt en  gaat binden.
  4. Serveer de room op een bord of nog mooier een amuse lepel, leg de coquilles erop en garneer met biesliek ( vers of gedroogde).

 

 

Afiyet olsun!