• 2 courgette, geraspt ( Ik neem de Turkse Courgette, die is licht van kleur)
  • 2 steeltjes verse dille, fijngesneden
  • 2 steeltjes bos uien, fijngesneden
  • 1 volle eetlepel meel
  • 1 eiwit, stijfgeklopt tot witschuim
  • 1 dessertlepel geraspte kaas, ik gebruik belegen

Een heerlijk en simpel te bereiden bijgerecht. Je zult het niet verwachten omdat er courgette in zit maar de kleintjes lusten er ook pap van!

Om te bakken

Olijf of zonnebloemolie

Zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiden:

  1. Was de courgette en rasp deze. Zeef het en druk het met een lepel aan zodat de courgette zijn meeste vocht verliest.
  2. Neem een kom en klop de eiwit met een staafmixer tot wit stijf schuim.
  3. Was de dille en bosuitjes en snijd deze zeer fijn
  4. Neem een kom en doe daar de meel, kaas, zout en peper in en meng deze goed door elkaar.
  5. Voeg nu het andere mengsel ( dille en bosuitjes), samen met de courgette  toe aan het meel mengsel en meng deze goed.
  6. Voeg als laatst het eiwit beetje bij beetje toe en meng deze totdat het mengsel het geheel goed op zich heeft genomen.
  7. Warm de koekenpan op en voeg wat olijf of zonnebloem olie toe en bak de courgettekoekjes aan beide kanten bruin ( 3 minuten per kant ongeveer op middenlaagvuur)
  8. De courgette koekjes kun je vorm geven door twee lepels te gebruiken.
  9. Leg na het bakken de courgette koekjes op keukenpapier ( om de onnodige vet weg te nemen).
  10. Serveren met Turkse yoghurt!