Ik als turk ben thuis in de turkse keuken dus ik ken de smaken.
In beverwijk heb ik een Adana Kebab gegeten wat als eerst diepvries troep zag. Okay het broodje Döner was dan nog wel te happen. Normaal 2 spiesjes maar nu had ik er maar 1 was maar goed ook want de schotel was al finaal geflopt. Ik heb ooit eens in Zaandam een goede Adana Kebab gegeten die was echt hemels ..(alleen in turkije is die echt super). Op houtskool gegrild niet op een plaat… Kwaliteit is kennelijk iets uit de vriezer. Hierbij een recept waarbij je het lekker zelf kan maken

Ingredienten
Voor de kebabs:
600 gram lamsgehakt (of nog beter: hoh lams- en kalfsgehakt)
1 kleine ui, geraspt
1 kleine rode paprika, gepureerd of heel klein gesneden
1 el boter, in hele kleine blokjes
1/2 el koriander
1/2 el komijn
2 tl pul biber of cayennepeper
peper en zout

Voor het bijgerecht:
4 Turkse pitabroden (platbrood zonder opening) of Indiase naanbroden
2 el gesmolten boter
2 grote rode uien, in flinterdunne ringen
half bosje bladpeterselie, gehakt
1 el sumac (Turkse winkel) of sap van halve citroen
2 el olijfolie
zout en peper

Bereiding
Kneed de ingrediënten voor de kebabs goed door elkaar en vorm er 4 rechthoekige schijven van, ca. 15 cm lang en 6 cm breed. Leg ze afgedekt 2 uur in de koelkast.

Maak ondertussen een uiensalade: bestrooi de uiringen met flink wat zout en laat ze zo een half uur staan. Spoel ze af in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Meng er vervolgens de peterselie, de sumac, de olijfolie en zout en peper door. Zet afgedekt weg in de koelkast.

Zet de gril aan of verwarm een grilpan en smeer de kebabs in met wat olie. Gril ze 15 minuten en keer ze daarbij regelmatig.

Bestrijk de pita- of naanbroden met de gesmolten boter en leg ze 1 minuut onder de gril (pas op dat ze niet uitdrogen).

Verdeel de kebabs, de platbroden en de uiensalade over 4 borden en serveer met een knoflook- of yoghurtsaus.