Turkish Cuisine – De Turkse recepten site

De rozenval

Mijn passie voor koken is ontstaan toen ik als klein kind de magische wereld van de keuken ondekte en sindsdien ben ik er niet meer uit te slaan. Mijn laatste creatie is De Rozenval waar ik ontzettend veel liefde in heb gestoken. Een prachtige bruidscake, gevuld met vanille roomcreme en aardbeien. Bedekt met pure onbewerkte marsepein met een waterval aan prachtige Pioenrozen.

 

Het maken van deze bijzondere taart is allemaal begonnen toen zes maanden terug Sumeyye A. mij vroeg om haar Bruidstaart te maken. Ik voelde me enorm vereerd en was hier zeer enthousiast over. Zeg nou zelf! Taart zichzelf is al magisch laat staan het maken van een Bruidstaart.

Ingrediënten voor het deeg:

 

Je kunt een pak  Biscuitdeeg kopenvan bv. het merk Funnycakes en de gebruiksaanwijzing volgen.

Je kunt het natuurlijk ook je eigen biscuitdeeg maken.  Hier volgt het recept  voor een springvorm van 20 cm.

 

*4 eieren
*150 gram suiker
*120 gram patentbloem (gezeefd)
*40 gram maizena
*2 gram zout

Bereidingswijze:

 

Vet de springvorm in. Bestrooi de springvorm met bloem en klop de overtollige bloem eruit. Oven voorverwarmen op 160 graden.

Klop in een kom (die in lauw water staat) de eieren met de suiker circa 5 minuten lekker luchtig. Roer de bloem, de maizena en het zout door elkaar en zeef een gedeelte hiervan bij de geklopte eieren.Schep alles voorzichtig door elkaar.
Ga zo door tot alle bloem met maizena door de geklopte eieren is geschept.
Vul de springvorm met het deeg en zet de vorm in een verwarmde oven onderin en bak de taart gaar en lichtbruin in 30 a 40 minuten. De eerste 15 minuten de oven niet openen!!
Kijk of de taart loslaat van de zijkant.
Laat de taart in de geopende oven 5 minuten afkoelen.
Haal de rand van de springvorm af.
Keer de taart op een taartrooster, haal de bodem eraf en laat de taart verder afkoelen.

 

 

Leave A Response

You must be logged in to post a comment.