Lippen die je, nadat je ze hebt gezoend, ook mag opeten. De naam van dit gerecht is geïnspireerd door haar eigen vorm. Het lijkt ook echt op lippen! Als lid van de Baklava familie heeft Dilber Dudağı kookkunsten van hoog niveau nodig om te worden bereid. Vergeleken met het bereiden van Baklava, is dit net wat lastiger. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Ingrediënten:

1 liter water
1 kg suiker
1/2 citroen
Breng een liter water aan de kook met daarin 1 kg suiker.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes door koken en voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
Laat de siroop afkoelen en haal het eventuele schuim weg.

Bereiding van het Deeg:
150 gr boter
450 gr meel
3 glazen water
8 eieren
snufje zout
olie om te bakken
Laat de boter in een pan smelten en voeg langzaam het water toe.
Laat het geheel goed koken.
Voeg langzaam het meel toe, dit kan ongeveer 10 minuten in beslag nemen.
Laat ook nu het mengsel goed koken.
Haal de pan van de warmte bron en laat het mengsel afkoelen.
Voeg geleidelijk de eieren er aan toe en kneed het geheel tot een goed glad deeg.
Maak kleine bolletjes van het deeg en druk vervolgens de bolletjes
over de lengte met je vingers in zodat er ovale stukjes ontstaan.
(kogelvormig) Bak de ovale stukjes ronddom bruin in de olie en giet de koude siroop
over de nog hete stukjes.
Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten afkoelen en het is klaar om geserveerd te worden