Dorpse soep ( Köy çorbasi)

 

Makkelijk te bereiden soep en boordevol vitaminen. In de winter hebben we allemaal trek in een kopje soep daarom plaats ik deze winter allerlei verschillende soorten soepen.

 Ingrediënten

 

1 Turkse thee glas met groene linzen

1 (water) glas Eriste ( te koop in Turkse supermarkten soort dikke vermicelli )

90 gram roomboter

1 ui gepeld en fijngesnipperd

1 eetlepel  Turkse tomatenpuree ( salca, te koop in Turkse supermarkten)

6 (water) glazen met water

Zout, gedroogde mint, rode pul biber

2 bouillon blokjes ( kip)

 

Bereiden:

 

Was de groene linzen en kook ze voor in water totdat ze zacht zijn.

Smelt de roomboter in de pan en bak de uien glazig. Voeg de salça, het water en de voorgekookte linzen en de eriste toe en roer deze om.
Laat deze 20minuten koken met de deksel half open totdat de eristeler zacht zijn. Voeg de mint en rode chilivlokken toe en de soep is klaar om te serveren.