Als je van roombroodjes houdt dan is de Duitse cake echt een recept voor jou!  Een heerlijke Cake gevuld
met banketbakkersroom!

Ingrediënten voor de Cake

 

2 eieren  op kamertemperatuur

1.5 Turkse theeglas met suiker

1  Turkse theeglas met Turkse yoghurt ( niet die zure!) Ik gebruik Silifke Yoghurt blauwe emmer.

3.5 Turkse theeglas meel

125 gram roomboter

1 zakje bakpoeder

 

Ingrediënten voor de crème voor in de cake

 

halve liter melk ( maakt niet uit of het halfvolle of volle is).

3 eetlepels meel

1 Turkse theeglas met suiker

1 ei

1 eetlepel roomboter

1 pakje vanillesuiker

 

 

 

Voorbereiding.

 

Mix de eieren, suiker totdat het helemaal opschuimt. Voeg de yoghurt, meel, gesmolten of zachte roomboter en de bakpoeder toe en mix dit tot een deeg.

Schenk dit in een ingevette bebloemde schaal van 25cm. Bak de cake op 160graden

+-70 minuten bakken. Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen. Bereid ondertussen de crème voor de

Voeg al het inhoud van de crème toe in een pan en blijf roeren tot het een dik geheel word. Snij de cake nu in twee horizontaal
doormidden. En smeer de crème ertussen. Doe het dekseltje er weer op en versier het met poedersuiker.

 

Tip: In de zomer ( aardbeienseizoen) kun je plakjes aardbei tussen de cake plaatsen en daarna de banketbakkersroom eroverheen gieten.

 

Eetsmakelijk!