Heerlijke warme feta pasteitjes

 

Ingrediënten:

16velletjes roomboterbladerdeeg  ( ik koop zelf altijd het merk van Koopmans roomboterbladerdeeg)

Voor de vulling:
400 gram feta (liefst piknik boregi van Sutdiyari met lichtblauwe dop  te koop in bijna alle Turkse Supermarkten)
verkruimeld
2 eierdooiers
1 bos peterselie ( heel fijn gehakt)
versgemalen zwarte peper ( niet teveel)

Nigellazaad oftewel Çörek otu genoemd in het Turks.

1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de ontdooide velletjes bladerdeeg naast elkaar op een werkvlak. Meng de ingrediënten voor de
vulling door elkaar en verdeel deze diagonaal over een helft van de
bladerdeegplakjes. Smeer de randen in met water en vouw vervolgens de andere
deeghelft eroverheen zodat er 8 driehoekige pakketjes ontstaan. Bestrijk de
bovenkant met de losgeklopte eierdooier en strooi wat nigellazaad erover. Het is gezond, oogt mooi en is nog lekker ook!  Leg de pasteitjes op een ingevette
bakplaat of op bakpapier en bak ze 25 minuten  180 graden of tot ze goudbruin zien.

Tip: Lekker voor bij de Turkse high Tea met een frisse Kisir salade en verse Turkse thee.

Afiyet Olsun!