• Voor de gebakken groente mix
  • 3 aardappelen gewassen, geschild en geneden
  • 3 aubergine's gewassen en gesneden
  • 15-20 Turkse groene pepers gewassen en gesneden.
  • Olie om de groente mee te bakken.
  • Voor de Tomatensaus:
  • 7 tomaten
  • 1 dessertlepel azijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 suikerklontje
  • een snufje zout
  • een halve Turkse theeglas olijfolie

Heerlijk! Een van mijn favoriete voorgerechten gebakken groente. Het is niet moeilijk om te bereiden maar het neemt wel veel tijd in beslag maar het is het waard!

 

Benodigdheden:

1.  Was en snijd alle groente zoals staat beschreven en laat deze goed uitlekken op een zeef en strooi er wat zout overheen.

2. Verwarm olie in de pan. Let op!! Het is zeer van belang dat de olie goed op temperatuur is!

3. Bak eerst de aardappelen, dan de aubergines en als laatst de pepers.

4. Laat de groente uitlekken op keukenpapier en serveer het daarna in een schaal.

 

Bereiding saus.

 

1. Pel en snijd de domaten in kleine blokjes en bak ze in olijfolie.

2. Voeg de geraspte knoflookteentjes erbij en blijf roeren

3. Voeg als laatst het azijn, zout en suiker toe en laat de saus 10/15 op laag vuur pruttelen.

4. Schenk de saus over de gebakken groente of serveer het in een kom ernaast.

 

 

Tip:   Lekker met vers Turks brood

 

Variatie:  Je kan meer groente toevoegen zoals;  Courgette, Wortels en Paprika. De Aubergine, Turkse peper en Aardappelen is de basis.

 

 

Afiyet olsun!