• 5-6 kruimige aardappelen
  • Gewassen en fijngesneden verse peterselie
  • Een kommetje Turkse Yoghurt
  • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 dessertlepel Turkse tomaten puree ( bekend als Salça bij de Turkse supermarkten)
  • 1 theelepel paprika poeder
  • Chilivlokken naar smaak
  • Zout en peper naar smaak
  • Eetlepel roomboter

Lekker aperitiefje voor het eten. Ziet er mooi uit en het smaakt ook nog eens! De ingrediënten die je nodig heb voor dit recept heb je altijd wel in huis.

Bereiding:

Vulling

Mix de yoghurt  met knoflook en zout naar smaak in een kom

 

Aardappelpuree

  1. Was de aardappels goed en kook ze in schil gaar ( 30 minuten).  Laat de aardappels schrikken met koud water en schil het velletje eraf.
  2. Neem een kom en plet de aardappelen plat, voeg wat roomboter, zout, peper, chilivlokken en de fijngesneden peterselie toe.
  3. Pluk balletjes ten grootte van een walnoot en maak met  duim een gat erin ( lijkt om een mini bloempot).
  4. Vul het bloempotje met het Yoghurt mengsel en leg ze netjes naast elkaar op een bord of schaal.
  5. Smelt wat roomboter in de pan en voeg de Turkse tomatenpuree toe en een snufje rode paprika poeder.  Roer het regelmatig om en bak het 3 a 5 minuten.
  6. Schenk de tomatenjus eroverheen.

Tip:  Er zijn verschillende variatie mogelijkheden mogelijk om de aardappel bloempotjes mee te vullen. Bijvoorbeeld vul het met de Wortelsalade ( kun je terugvinden bij mijn recepten). Voeg wat mayonaise en wat mosterd toe aan de Yoghurt voor een extra  scherp smaakje. Gebruik je fantasie, alles is mogelijk.