Ik heb na een lange tijd weer aubergines gekocht speicaal om ditgerecht te maken. ¨Karniyarik¨ betekent ook  letterlijk gespleten buik.

Het gerecht is gemaakt van gebakken door de midden gesneden aubergine met daarin een gehakt saus met tomaten, knoflook, uien en peterselie.

Je kan dit  samen met witte rijst en/of met Turkse Yoghurt

Wat heb je nodig ? ( 4 personen)

  • 2 aubergines
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 groene paprika
  • peterselie
  • zonnebloemolie om te bakken

En hoe maak je het ?

  • Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.. We doen dit, omdat de schil nogal taai is, maar we de aubergine niet compleet kunnen schillen omdat zij dan haar stevigheid verliest.
  • Snij de aubergines in de lengte door de midden.
  • Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie.
  • Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal.
  • Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.
  • Bak nu het gehakt met de fijn gesneden ui en knoflook.
  • Haal de gepelde tomaten uit hun vocht / uit het blik. Snij ze in stukjes. Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later.
  • Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Voeg de gesnipperde peterselie bij de saus en haal de pan van het vuur af.
  • Vul de aubergines met het gehaktmengsel.
  • Doe plakjes tomaat en groene paprika op de gevulde aubergines.
  • Schep vocht van de gepelde tomaten uit het blik op de aubergines.
  • Doe de schaal in de oven voor ongeveer 30 a 45 minuten op 180 graden.

 

Ow ja, doe er geen boter in de gehaktsaus want de olie in de aubegines geeft genoeg vet aan het gerecht.