• Benodigdheden:
  • 250 gram Roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanille
  • 50 gram Cacao
  • 2 eieren ( split 1 eiwit in een aparte kom)
  • 2 koffiekopjes poedersuiker
  • Meel
  • Vulling:
  • 2 waterglazen kokosrasp
  • 1 eiwit
  • 2 Turkse theeglazen poedersuiker.

Simpel te bereiden koekjes met een verassende vulling.

 

 

Bereiden:

 

Neem een diepe kom en doe alle ingrediënten behalve de meel in de kom. Voeg als laatst de meel  beetje bij beetje toe en kneed het tot een geheel. Wanneer het mengsel niet meer blijft plakken aan je hand, dan heb je voldoende meel gebruikt.

Neem nog een diepe kom voor de vulling en meng de ingrediënten goed door elkaar me een mixer.

Maak kleine bolletjes van het deeg ten grootte van een walnoot en druk met je duim een kuil erin. Stop met een lepel de kokosvulling erin en rol het koekje goed dicht.

Bak de koekjes in circa 15-17 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius. De koekjes zijn gaar wanneer ze beginnen te barsten.

Garneer de koekjes wanneer deze zijn afgekoeld met gesmolten chocolade. Je kunt dit doen d.m.v. een spuitzak te gebruiken. Heb je geen spuitzak? Klik dan op de link hier onder om er een te maken.

 

http://turkishcuisine.nl/pompoen-soep-balkabagi-corbasi/

 

 

Tip: Lekker met een glaasje koude melk!