• 2 courgettes,
2 tomaten,
4 eetlepels olijfolie,
200 g Bravo Tosya rijst,
  • 1 ui gesnipperd,
200 g rundergehakt,
1 theelepel kaneel,
  • 
50 g rozijnen,
versgemalen zwarte peper,
500 ml kippenbouillon,
  • 
50 g pijnboompitten

Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Schraap met een lepel het vruchtvlees eruit tot op 1 cm van de wand. Snijd het vruchtvlees fijn.
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
In hapjespan 3 eetlepels olie verhitten en de rijst met de ui 2-3 min. zachtjes bakken tot alle korrels glanzen. Gehakt toevoegen en rul bakken. Courgettevruchtvlees en tomaat erdoor scheppen en even meebakken. Kaneel en rozijnen erover strooien en zout en peper naar smaak toevoegen. Bouillon verwarmen en 400 ml ervan aan rijstmengsel toevoegen, in 20 min. zachtjes gaarkoken. Als de rijst gaar is, in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin roosteren en door de rijst scheppen.
Leg de courgettes in een ingevette schaal en vul ze hoog op met het rijstmengsel (pilav). Vervolgens de rest van de bouillon op de bodem van de schaal schenken. Druppel de rest van de olie over de courgettes.

Zet de schaal met gevulde courgettes in het midden van de oven en bak het geheel in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met komkommersalade en yoghurtdressing. (bron: Allerhande 2005)

 

 

Bravo Tosya rijst is een heerlijke witte zachtkokende rijst, in het bijzonder geschikt voor het maken van Turkse pilav, risotto en paella.
Wat deze rijst zo bijzonder maakt? De mooie witte en dikke hele korrels, de zachte en volle smaak, de constante kwaliteit en uiteraard de beste kookeigenschappen.

U kunt onze rijst vinden in de toko of in de supermarkt.

Bravo Tosya rijst, brengt mensen samen!