• olie
  • 2 e.l. meel
  • 1 spinazie
  • 1 witte kool
  • 4 rozen broccoli
  • 1 spitse groene paprika
  • 1 -2 wortels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 a 2 tomaten
  • 1 prei
  • 1 ui
  • voldoende water
  • peper en zout

Het geheim van Turkse groentesoep is de grote diversiteit aan groenten.

Een lekkerste basis is zelfgetrokken vlees- of kippenbouillon, maar je kunt ook een groentebouillon trekken van een ongeschilde ui in stukken en een wortel in plakken.

 

Hoe maak je het ?

Als eerst verhit je de olie in een middel groot pan en doe je hierin de gehakte ui en knoflook.

Hierin voeg je de schijfjes gesneden prei en reepjes gesneden kool tevens de geraspte wortel in, voor een stevige maaltijdsoep neem je 500-600 gram groenten. Let op deze bak deze goed op want dat is belangerijk

Strooi het meel erover en roer nogmaals goed door en voeg nogmaals water erbij.

Vervolgens voeg je de gehakte spinazie en broccoli toe, als laatst snij je de tomaten in blokjes

Om als  smaak te brengen kan je er peper en zout invoegen

Kook de groenten in 15 minuten zachtjes gaar.