• Benodigdheden:
  • 2 eieren ( eigeel voor het deeg en eiwit om erop te smeren)
  • 1 pak margarine of roomboter op kamertemperatuur
  • 1 Turkse theeglas zonnebloem olie
  • 1 Theelepel Mahaleb ( Te koop in Turkse supermarkten)
  • 2 eetlepels Turkse yoghurt
  • Zout naar smaak toevoegen
  • 1 zakje bakpoeder
  • Garneren met:
  • Nigellazaad en Sesam

 

Hartige koekjes die heerlijk doen kruimelen in de mond.

 

Bereiden:

Meng alle ingrediënten behalve  het eiwit en de Nigella en Sesamzaad, in een diepe kom. Kneed het met je vuist voeg beetje bij beetje de meel toe. Het moet een zachte deeg worden, wij Turken zeggen altijd het geknede deeg moet voelen als je oorlel dan is het goed :D.

Verwarm de oven op 170 graden Celsius.

Je kunt de koekjes rond maken of een vorm gebruiken net als ik heb gedaan.

Besmeer de koekjes met  eiwit en strooi er  Nigellazaad,Sesamzaad of Maanzaad overheen

 

Bak deze goudbruin in circa 20 minuten.