Zoete Hollandse wentelteefjes kent u al, dit is de hartige variant in het Turks ook erg lekker, vooral bij het ontbijt.

 

Ingrediënten:

een zak oude sneetjes brood  ( ik heb wit brood gebruikt)

250 gram Turkse kaas ( witte kaas)

Een halve bos verse peterselie gewassen en fijngesneden

2 eieren

Roomboter om op de sneetjes brood te smeren

Bereiden:

1 Verwarm de oven op 180 graden C.

2 Snij de sneetjes brood diagonaal

3 Smeer roomboter op beide kantjes

4 Neem een diepe kom doe de eieren, kaas en peterselie erin en meng deze goed door elkaar.

5 Neem een ovenplaat en bedek deze met bakpapier, doop het brood in het mengsel en leg het op het blad   herhaal dit totdat je door je mengsel en brood heen bent.

6 Bak de wentelteefjes 10-12 minuten in de oven.

 

 

Variatie tip: Voordat je de wentelteefjes de oven inschuift kun je de broodjes garneren met rodepaprikapoeder, peper, tijm en/of andere kruiden die jij lekker vind.