Een heerlijk ouderwets Turkse dessert. Je maakt het met weinig ingrediënten.

 

 

 

Benodigdheden:

– 1,5 waterglas met Irmik ( griesmeel)

– 100 gram roomboter ( origineel recept staat 125 maar dat vond ik te vettig)

– 1 waterglas melk

– 1 waterglas water

– 1 waterglas + 2 eetlepels suiker

– Een handje vol pijnboompitten

– 1 zakje vanillepoeder

 

 

Bereiding:

Smelt de roomboter in de pan en bak de pijnboompitten en griesmeel op laagvuur zo een 45-50 minuten, totdat het een mooie goudbruine kleur krijg.

Neem een kom en meng  de overgebleven ingrediënten ( behalve de 2 eetlepels suiker)  goed door elkaar.

Schenkt deze mengsel over de gebakkengriesmeel en laat het koken. Blijf roeren. Wanneer het begint te koken, zet je het vuur uit en schep je er 2 schepjes suiker overheen en doe je de deksel op de pan en laat de griesmeel helva circa 30 minuten rusten.

 

 

Tip:  Serveer het met wat kaneel, walnoten  en eventueel een lekker bolletje vanille ijs ernaast.

Eetsmakelijk!