Een heerlijke Turkse dessert genaamd Bülbül Yuvasi. Letterlijk vertaald: Het nest van de nachtegaal.Turkse gerechten hebben “ongewone”namen, dit komt omdat er bij elk recept wel een verhaal achter zit. De persoon die deze overheerlijk dessert heeft verzonnen werd geïnspireerd door de zingende nachtegalen.

 

 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 12 velletjes fillodeeg
  • 200 gram ongezouten boter
Vulling:
  • 200 gram gepelde walnoten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/4 theelepel kaneel
Dunne stroop:
  • 270 gram suiker
  • 1 1/4 kop water
  • sap van 1/2 citroen
Garnering:
  • 25 gram gepelde pistache-of walnoten
Mix de ingredienten voor de vulling in een kom en zet deze opzij. Leg een vel
deeg op een schone ondergrond en smeer deze in met boter. Strooi een eetlepel
vulling over het deegvel en vouw de randjes van het deeg om. Zet de deegnestjes
op een ovenplaat en bak deze zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C
tot ze goudbruin zijn. Tijdens het bakken kookt u de suiker en het water zo’n 15
minuten, 2 minuten voordat u de ingedikte stroop van het vuur haalt, voegt u de
citroensap toe. Giet de lauwe stroop over de vogelnestjes en garneer deze met
pistache- of walnoten. Serveer het geheel met een dot slagroom. En hmm smullen
maar!
Tip: Een heerlijk  glaasje Turkse thee is een must!