Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden en ook nog eens goed voor je weerstand en tegen de griep!

 

4 personen

Benodigdheden:

 

  • Drie kippendijen ( gewassen met Azijn en Zout)
  • 2 liter water
  • 1 eetlepel meel ( eerst aanbakken in een
    koekenpan)
  • 50 gram boter
  • Eén eetlepel Turkse tomatenpuree ( ik gebruik
    het merk AFKA)
  • Een dessertlepel Turkse hete tomaten puree ( ik
    gebruik het merk Önçü)
  • Peper en chilivlokken naar smaak toevoegen.

 

 

1 Breng de kippendijen met 2 liter water + een eetlepel zout
circa 30 minuten aan de kook .

2 Zeef het bouillon en laat de kippendijen afkoelen.

3 Smelt boter in de pan en voeg het voorgebakken meel en  beide tomatenpuree toe. Giet het bouillon er voorzichtig overheen en laat het op laag vuur koken.

3 Trek de kippendijen in dunne slierten en voeg deze toe aan
de soep.

4 Peper en chilivlokken naar smaak toevoegen en EET
SMAKELIJK!

 

 

Tip: Was altijd je kip met azijn en zout! Dit dood alle bacteriën
en zorgt dat al het bloed uit het vlees    gaat. Ik dompel zelf de kip eerst 5 a 10
minuten in een kommetje met water, azijn en zout.

 

Tip: Voeg vers geperste citroensap toe.

Hete kippensoep