Dit gerecht is gemakkelijk te bereiden en ook nog eens goed voor je weerstand en tegen de griep!
4 personen
Benodigdheden:
- Drie kippendijen ( gewassen met Azijn en Zout)
- 2 liter water
- 1 eetlepel meel ( eerst aanbakken in een
koekenpan) - 50 gram boter
- Eén eetlepel Turkse tomatenpuree ( ik gebruik
het merk AFKA) - Een dessertlepel Turkse hete tomaten puree ( ik
gebruik het merk Önçü) - Peper en chilivlokken naar smaak toevoegen.
1 Breng de kippendijen met 2 liter water + een eetlepel zout
circa 30 minuten aan de kook .
2 Zeef het bouillon en laat de kippendijen afkoelen.
3 Smelt boter in de pan en voeg het voorgebakken meel en beide tomatenpuree toe. Giet het bouillon er voorzichtig overheen en laat het op laag vuur koken.
3 Trek de kippendijen in dunne slierten en voeg deze toe aan
de soep.
4 Peper en chilivlokken naar smaak toevoegen en EET
SMAKELIJK!
Tip: Was altijd je kip met azijn en zout! Dit dood alle bacteriën
en zorgt dat al het bloed uit het vlees gaat. Ik dompel zelf de kip eerst 5 a 10
minuten in een kommetje met water, azijn en zout.
Tip: Voeg vers geperste citroensap toe.