Hingel  ( Reuze ravioli’s gevuld met aardappelpuree)

Hingel is een gerecht
wat voornamelijk in midden Turkije wordt gegeten. Het zijn reuze ravioli’s
gevuld met aardappelpuree en ze worden geserveerd met echte roomboter en met
yogurt in knoflook. Een echte dikmaker!

 

De benodigdheden voor dit recept zijn: ( voor zes personen)

 

Voor het deeg:

  • 1 ei
  • 1 glas ( lauwwarm)  water
  • 1 dessertlepel zout
  • Meel ( hoeveel het mengsel op zich neemt:

 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 4-5 middelgrote aardappelen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetepels rode chilivlokken

 

Garnituur

2 volle eetlepels met roomboter en 1 dessertlepel rode paprika poeder gesmolten in een pan.

 

Een kom met Turkse yogurt en 2 a 3 teentjes knoflook naar
smaak geperst en een snufje zout mengen.

 

Voeg het meel toe in een diepe kom. Maak een kuiltje in het
midden en voeg de ei en het zout toe, voeg daarna beetje bij beetje het water
toe en kneed het deeg net zo lang tot dat het zo zacht is als je oorlel. Laat
het deeg ongeveer een uur rijzen.

Kook nu de aardappel in water en bak ze daarna enkele
minuten in olie met Chilivlokken.

 

Verdeel nu het deeg in bolletjes en rol deze één voor één (
zo groot mogelijk) uit. Snij met een turkse
theekop er cirkels uit en vul deze met de aardappel vulling en sluit
deze.

Kook water in een diepe pan en kook de reuze ravioli’s
binnen 10 minuten gaar. Serveer de Reuze ravioli’s in een grote schaal en
serveer het mengels van roomboter/paprikapoeder eroverheen.  Doe de yogurt in knoflook in een aparte
schaal en serveer deze ernaast.

 

 

Afiyet olsun!

 

 

Tip: Eet deze ravioli rustig ook al vind je het zo lekker
want het valt zeer zwaar op de maag.