Homemade gehaktbroodjes ( Ev pidesi)

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • Een halve waterglas zonnebloemolie of 125 gram roomboter
  • 1 ei ( het eigeel apart bewaren)

Iets minder dan een waterglas met Turkse Yoghurt ( ik gebruik
het merk Silifke blauwe emmer)

  • 3-4 waterglazen met meel
  • 1 pakje bakpoeder
  • 1 dessertlepel zout
  • Een halve Turkse theeglas met water ( kwart waterglas)

 

Voor de vulling

  • 300 gram gehakt
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 middelgrote uien zeer fijngesneden
  • 2 groene pepers zeer fijngesneden
  • Halve rode paprika ( hoeft niet, ik doe het als ik extra
    groente in de koelkast heb)
  • 2 tomaten gepeld en daarna geraspt
  • Een volle dessertlepel met Salça ( Turkse tomatenpuree
  • Zout, peper, rodepaprika poeder naar smaak toevoegen.

 

Voorbereiding:

 

1 Bak de uien glazig in een pan met zonnebloem olie, voeg daarna de het
gehakt toe en rul deze bruin.

2 Voeg de fijngesneden pepers, geraspte tomaten, salça, warm water, zout,
peper en rode paprika poeder toe. Laat nog enkele minuten koken en zet het vuur
uit.

3 Voeg de ollie, Yogurt, en het eiwit in een kom en mix deze door elkaar.

4 Voeg 3 glazen meel, pakjebakpoeder en het zout toe en kneed deze totdat het
net zo zacht aanvoelt als je oorlel ( ja, het klinkt raar maar zo doe ik het
altijd ). Mocht het deeg te zacht zijn kun je nog altijd een klein beetje meel
toevoegen.

5  Verdeel het deeg over kleine bolletjes in de grootte van een citroen. En
rol deze open in een ovale vorm.

6 Voeg het mengsel in de ovale vorm, zorg wel dat je nog 1 cm speling heb op
het deeg en sluit de linker en de rechterhand met je vingers zodat het mengsel
er niet uit kan. Het krijgt de vorm van een bootje ( zie foto)

7 Doe de Homemade gehakt broodjes in de ovenschaal, smeer er eigeel overheen
en bak deze in circa 20-30 minuten gaar op 170 graden.

 

Tip: Is heerlijk met Ruccola salade en een Koude glas Ayran ( Turkse
Karnemelk)

 

Afiyet olsun!