• 125 gram zachte boter
  • 75 gram kristal suiker
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • Paar druppels vanille-essence
  • 2 eieren
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram stukjes chocolade (puur/melk/wit of allemaal door elkaar!)
  • 100 gram stukjes pecan of walnoten

Huisgemaakte Chocolate Chip Cookies binnen 30 minuten! Er gaat niets boven huisgemaakte recepten. Je weet wat je eet en het is leuk om te bereiden en natuurlijk om te eten en te serveren aan je familie/vrienden en/of gasten.

Bereiden:

Verwarm te oven op 200 graden C. en bekleed de ovenschalen met bakpapier.

Klop de boter met dsuiker, het zout en het vanille-essence tot een romig geheel. Klop er vervolgens de eieren doorheen. Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel. Hak de chocolade in kleine stukjes en schep ze door het geheel.
Schep nu met een lepel het beslag op de beklede bakblikken en druk ze een beetje plat, zodat er koekjes ontstaan (laat voldoende ruimte tussen de koekjes over).
Zet de bakblikken 10 tot 12 min in het midden van de oven. Laat de koekjes even afkoelen…

Lekker met een glaasje koude of warme melk!