• Ingredïenten:
  • •Twee theelepels verse citroensap
  • •Een halve tot 1 theelepel suiker ( eerst laten oplossen in warm water)
  • •5 knoflooktenen
  • •125 ml creme fraiche
  • •3 eetlepels Zaanse Mayonaise ( met groene dop)
  • •1 eetlepel verse gesnipperde bieslook of een halve eetlepel gedroogde bieslook
  • •1 eetlepel verse gesnipperde peterselie of een halve eetlepel gedroogde peterselie
  • •Zout en peper naar smaak

Beste Turkishcuisine lezers,  Op verzoek van mijn bezoekers in de chatcorner plaats ik mijn huisgemaakte Knoflooksaus recept.  Makkelijk te bereiden en veel lekkerder als uit een potje.

 

Bereiden:

Verwarm de citroensap in de magnetron en voeg de suiker toe, blijf mengen totdat deze is opgelost.

Pers de knoflooktenen en roer het door het citroensap.

Meng de crème fraiche en mayonaise samen in een kom, voeg daarna de peterselie en bieslook toe.

Schenk nu de knoflook mengsel erbij.

Voeg wat zout en peper erbij, meng het goed door elkaar.

 

 

Eetsmakelijk!

 

 

Tip: Lekker bij Shoarma, BBQ vlees of gewoon op brood