Dit is ook weer een klassiek Turks gerecht waarin we weer terug gaan naar 1869 toen de Chef-kok dit gerecht aan de Keizerin serveerde. De Keizerin was zo verrukt van deze heerlijke romige puree dat ze de chef-kok om het recept vroeg. De chef-kok verklaarde dat er geen recept bestond; hij bereide de puree elke keer op gevoel en een dosis liefde.

 

 

Ingrediënten:

Besamel saus:

  • 3-4  aubergines
  • 3 eetlepels meel
  • 4 eetlepels roomboter
  • 2 theeglazen ( turkse)  met melk
  • 1 dessertlepel zout

 

Benodigdheden voor het vlees:

  • 500 of 1 kg lamsvlees in lange dunne stukken gesneden.
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 eetlepel meel
  • 1 eetlepel tomaten puree ( Te koop turkse supermarkten)
  • Zout
  • Peper

 

Voorbereiding Saus:

1. Wikkel de aubergines in aleminium folie en pof deze op het fornuis. Verwijder na het poffen de vel en prak de aubergine fijn.
2. Bak het meel en de roomboter in een koekepan
3. Voeg beetje bij beetje het melk toe
4. Voeg de zout toe.
5. Voeg de aubergines in de saus en roer deze om.
Voorbereiding vlees

 

1. Doe het vlees in de pan met een klein beetje olie en bak deze totdat het vlees geen water meer afgeeft.
2. Voeg de meel toe
3. Voeg het knoflook, tomatenpuree toe en roer het om. Voeg daarna naar smaak wat zout en peper toe.
4. Stop het vlees in een aparte schaal.

Tijdens het serveren schep je eerst het puree op en vervolgens plaats je het vlees erop.

 

 

Afiyet olsun!