• 1 pijlstaart inktvis van 500 gram ( laat deze schoonmaken door de visboer
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika ( geel, groen, rood of oranje)
  • 10 ml balsamico azijn
  • Kerrie poeder
  • Zout en peper
  • Olijf olie

 

Dit recept heb ik gekregen van onze viskoning Memorinho, wij noemen hem onze Viskoning  omdat hij gespecialiseerd is in vis en de lekkerste gerechten hiermee kan bereiden.

Bereiding:

 

1.Spoel de inktvis met water en snij  lijnen in de inktvis ( let op dat je niet helemaal doorsnijd)

2.Was en snijd de groente julienne ( in reepjes).

3.Snij nu reepjes van de inktvis en marineer deze met kerrie, zout en peper naar smaak.

4.Bak de reepjes in de wokpan met een paar eetlepels olijfolie op hoog vuur.

5.Doe na twee minuten de groente erbij en bak ze samen nog eens drie minuten.

6. Doe na drie minuten als laatst de balsamico erbij en bak nog één min door.

 

Lekker met Pilav ( Turkse rijst) of RisottoServeren met Pilavrijst of risotto.