De Turkse kebab, wie kent het nou niet? De kebab heb je in alle soorten en maten uit verschillende streken. Dit is een kebab uit de provincie Manisa. Manisa valt onder de Egeïsche kust ( West-Turkije).

 

Benodigdheden

Voor de vulling:

2 uien ( gepeld en fijngesneden)

Twee eetlepels zonnebloemolie

500 gram lamsvlees kusbasi ( in fijne blokjesgesneden)

2 middelgrote wortels

2 middelgrote aardappelen

1 waterglas doperwten. Mag vers of uit de pot.Liefst vers!

Twee teentjes knoflook ( fijngesneden)

2 tomaten ( gepeld en in blokjes gesneden

Turkse tomaten puree ( Salça, ik gebruik het merk Afka)

3 Turkse pepers fijngesneden ( Groen, te koop in alle Turkse supermarkten)

Zout

Tijm ( gebruik ik zelf niet, als allerlaatst toevoegen anders krijgt het een bittere smaak)

Warm water

 

Voor de Pannenkoek:

1 ei

Halve waterglas met meel

1 waterglas met melk

Een handje fijngesneden peterselie

Zout,

Olie

 

Garnituur:

Chilivlokken

Geraspte kaas

 

Voorbereiding

 1 Bak de uien glazig in een pan met olie, voeg daarna het vlees toe en bak dit totdat al het water dat zich heeft losgelaten ( van het vlees) is verdampt.

2 Voeg  de fijngesneden wortelen als eerst toe met een halve eetlepel salça, een halve glas warm water  en  de fijngesneden knoflookteentjes en bak deze 15 minuten lang. Regelmatig roeren op middenlaag vuur. Voeg daarna de fijngesneden pepers,  blokjes tomaten,  doperwten, in blokjes gesneden aardappelen toe. En zout toe.

 

Voorbereiding Pannenkoek:

Mix alle ingrediënten in een kom

Doe een paar druppels olie of roomboter in de pan en bak de pannenkoeken bruin op middenlaag vuur. Je bent ongeveer 1.30 a 2
minuten bezig met het bakken van één pannenkoek.

Stapel de pannenkoeken allemaal op elkaar

Pak een grote ovenschaal. Bedek deze met bakpapier ingesmeerd met een beetje roomboter en verwarm de oven op 160 graden.

Pak een pannenkoek en vul deze met het vleesmengsel. Klap de pannenkoek aan alle kantendicht en draai deze om. Je krijg nu een vierkant effect ( bohça). Strooi daar wat geraspte kaas en een beetje chilivlokken overheen.

Herhaal dit totdat je geen pannenkoeken meer over heb

Bak de Manisa kebab 15-20 minuten op 150-160 graden.
Eet smakelijk!