Kikkererwten wordt door de Nederlandse bevolking  niet  veel gegeten maar in de Turkse keuken worden er verschillende gerechten mee voorbereid o.a. Nohut ( kikkererwten in lamsvlees, een soort stoofpot), Humus gepureerde kikkererwten meze ( tapas gerechtje), in verschillende salades of door rijst heen als garnituur.  Kikkererwten zijn  voedzame maar zeker ook lekkere peulvruchten. In kikkererwten zit zink, vitamine B en ijzer. Je wordt er dus enorm sterk van. In Turkije raad met de vrouw aan om dit twee keer per week aan hun man te bereiden voor het avondmaal.

 

 

Kikkererwten salade 

 

  •  200 gr gekookte kikkererwten (  Te koop bij alle supermarkten bijvoorbeeld van het merk Hak van de Albert Heijn of  Sera bij de Turkse supermarkt.
  • 1 bosje verse peterselie. Gewassen en fijngesneden
  • Verse citroensap ( van 1 citroen)
  • Halve Turkse theeglas met olijfolie ( vind je het te droog mag je meer toevoegen)
  • 1 dessertlepel zout
  • 1 dessertlepel zoete paprika poeder

 

Bereiding:

Was de kikkererwten en pureer ze met een vork.

Voeg de olijfolie, citroensap, fijngesneden peterselie en zout toe aan het mengsel en meng het goed met een vork.

Serveer het in een schaal en strooi wat zoete paprika poeder eroverheen.

 

Tip:  Lekker op toastjes of stukjes stokbrood.