De meeste kennen de bekende couscous salade als een Marokaanse recept. Maar in Turkije kennen we het ook daar wordt het gemaakt met bulgur. De Turkse versie, Kisir, heeft meer mediterrane invloeden door de olijfolie en de peterselie.

 

 

Voorbereiding

Doe de bulgur in een grote kom, voeg water toe en sluit de kom goed af, zodat de tarwe het hete water goed kan absorberen. Let op: het water moet net boven de tarwe staan.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui goudbruin voeg dan de paprika pasta, tomatenpuree, de peper en zout aan toe. Meng het geheel. Doe er als laatste een half glas water bij en meng tot een sausje.
Voeg dit toe aan de bulgur en sluit de deksel nog even goed af zodat de smaken goed worden geabsorbeerd .

Bereidingswijze

Snij de tomaat en komkommer in blokjes,, snij de sla, peterselie en munt in mooie reepjes en meng deze in de saladebak samen met het sap van een halve citroen en vijf eetl granaatappelsiroop.
Intussen heeft de bulgur alle smaken goed in zich opgenomen. Meng de salade voorzichtig door elkaar, voeg evt wat extra zout citroen peper en siroop toe.

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr fijne bulgur
  • 1 tomaat
  • 1 of 2 uien
  • 1 komkommer
  • paprika pasta
  • 2 takjes verse munt
  • cayenne peper
  • 25 gr platte peterselie
  • Zout
  • 1 krop Turkse sla ( wordt verkocht als romeinse sla) of 250 gr gemengde sla
  • 4a5 glazen heet water
  • 1 citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml granaatappelsiroop
  • tomatenpuree(Akfa)

Afiyet olsun ( smakelijk eten)